Hemen Fenomen Olun!

Sosyal Medya Sitelerinde
Hızlıca Yükselin

Kayıt Ol

Instagram’da birçok kullanıcı var ve büyük bir çoğunluğu gizliliğe, güvenliğe önem veriyor veya vermek istiyor. Instagram platformu da bu isteklere kayıtsız kalmayarak, gün geçtikçe yeni gizlilik önlemlerini yayına alıyor. Instagram gizlilik ayarları sayesinde yaptığınız paylaşımlar için Instagram yorum kapatmadan, Instagram hesap gizlemeye; fotoğraflarınızın yayılmasını önlemekten, güvenliğinizi arttıracak önlemlere kadar bir çok şeye ulaşabilirsiniz. Yazımızda, bu detaylara yer vereceğiz.

Instagram Gizlilik Ayarları

Instagram gizlilik ayarlarında Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik Yardımı menüsü altından ulaşabilirsiniz.

Instagram Hesap Gizleme Yaparak Paylaşımları Sadece Belirli Kişilere Gösterme

Instagram’da bir hesabınız varsa, paylaşımlarınız otomatik olarak herkesin görebileceği şekilde yayınlanır. Güvenlik ve gizliliğiniz için paylaştığınız fotoğraf ve videoları, sadece arkadaş listenizdekilerin görebileceği hale getirebilirsiniz. Bunun için Instagram hesabınızı, gizli hesap statüsüne getirmeniz yeterli olacaktır. Gizli hesaplarda paylaşılan fotoğraf ve videolar sadece arkadaş listesinde bulunan kişiler tarafından görülebilir.

Instagram hesabınızı gizli hesap yapmak için; profilinizin içerisindeyken menüden Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik Yardımı > Hesap Gizliliği  > Gizli Hesap seçeneğini aktif edebilirsiniz.

Eğer hesabınızı gizli hesap yapmadan önce arkadaş listenizde olan kişilerin, hesabınızı gizli hesap yaptıktan sonra yine paylaşımlarınızı görebiliyor olacağını unutmayın. Arkadaş listenizdeki belli bir kişinin sizin paylaşımlarınızı görmesini istemiyorsanız, isterseniz onu engelleyebilir veya arkadaşlıktan çıkarabilirsiniz.

Arkadaş listenizde olan bir kişiyi tekrar arkadaşlıktan çıkarmak oldukça basittir. Profilinizdeyken, “Takipçiler” linkine dokunduktan sonra takipçiler listesine ulaşırsınız. Arkadaş listenizden çıkarmak istediğiniz kişinin yanında yer alan çıkarma butonunu kullanabilirsiniz. Birisini takipçileriniz arasından çıkardığınızda, kendisine listeden çıkarıldığına dair bildirim gitmez.

Önemli: Eğer Instagram’da paylaştığınız bir fotoğrafın linkini, örneğin Twitter gibi mecralarda tekrar paylaşırsanız, bu linki görüp tıklayan herkes o fotoğrafa ulaşabilir. Eğer paylaşımınıza bir konu etiketi veya konum eklediyseniz, Instagram’daki ilgili konu etiketi veya konum sayfasında paylaşımınız yine görünmez.

Instagram Yorum Kapatma Nasıl Yapılır?

Instagram hesaplarında uygunsuz, saldırgan, argo, küfür veya taciz eden yorumların otomatik olarak filtrelendiğine zaten denk gelebilirsiniz. Bu Instagram’ın kendi sistemiyle alakalıdır. Ama bu filtreleme seçeneğini sizin de düzenlemenize olanak sağlar.

Ayarlar > Yorum Kontrolleri > Rahatsız Edici Yorumları Gizle seçeneğini aktif ettiğinizde, size yazılan yorumların içerisinde geçebilecek argo, küfür veya saldırgan kelime veya cümleleri belirleyerek, bu tür yorumlar geldiğinde de otomatik olarak yorumların engellenmesini sağlayabilirsiniz.

Bunun için de Ayarlar > Yorum Kontrolleri > Rahatsız Edici Yorumları Gizle seçeneğinin açık olduğundan emin olarak, Manuel Filtre seçeneğini de aktif edebilirsiniz. Sonrasında da tek yapmanız gereken, size gelebileceğini düşündüğün saldırgan yorumları ilgili boşluğa yazmak. Böylece yazdığınız kelimelerde size yorum geldiğinde otomatik olarak engellenecek.

Bu ekranda size sunulan Varsayılan Anahtar Sözcükler şimdilik tüm dillerde kullanılamadığından, bununla alakalı bir şey yapmanıza gerek yoktur. Özel Anahtar Sözcükler de yazımında boşluk kullanılmayan Çince, Japonca ve Tayca gibi dilleri destekler.

Yorum filtrelemesini ileride kapatırsanız, hem bundan sonraki hem de önceki paylaşımlarınızda yorumların tekrar görünür hale geleceğini unutmamalısınız.

Bir de Instagram’da sadece bir gönderi için yorumu kapatma seçeneği vardır. Yani eğer bir paylaşım yaptıysanız ve o paylaşımın altında herhangi bir yorum istemiyorsanız, kapatabilirsiniz. Bu seçeneği kullandığınızda, gönderi eski bir gönderi bile olsa yapılmış mevcut yorumlar da gizlenir. Aynı şekilde olur da, yorumlar tekrar görünsün isterseniz, eskiden gizlenmiş olan yorumlar tekrar görünür hale gelir.

Bu özelliği aktif etmek için mevcut paylaşımınızın üzerinde yer alan üç noktalı menüye tıklayın ve “Yorum Yapmayı Kapat” seçeneğini kullanın. Ayrıca bir paylaşımı yapmadan önce de onu yorum yapmaya kapatabilirsiniz. Onun için de, paylaşım yaparken açıklama ekleme kısmında yer alan Gelişmiş Ayarlar > Yorum Yapmayı Kapat menüsünü kullanabilirsiniz.